Biltransport til billige penge

Gratis og uforpligtende. Gør som 122.373 andre danskere
  • Nemt, hurtigt og gratis
  • Vores kunder har sparet 91,5 mio. kr
  • Flyttemænd i hele landet
  • trustpilot
  • e-handelsfonden

6 tips til at vælge et firma til biltransport

Tjek, om firmaet er ordentligt forsikret
Før du afleverer dit køretøj til et biltransport firma, bør du tjekke, at firmaet er anerkendt og korrekt forsikret. Det hænder, at biler bliver beskadiget under en flytning, og det er derfor vigtigt at vælge et firma med en forsikring, der dækker enhver form for skade, der kan ske med din bil under transporten. Tjek, hvad transportfirmaets forsikringspolice dækker, og hvor stor selvrisikoen er. Du bør også tjekke med dit eget forsikringsselskab, hvad de dækker, hvis din bil skulle blive beskadiget under din biltransport.

Få din bil undersøgt
Det er en god idé, at bilen får et serviceeftersyn, før du afleverer den til dit biltransport firma, hvor dens tilstand undersøges. Dette skal du gøre for at sikre dig, at den fungerer som den skal, og at den ikke har mekaniske, elektriske eller helt andre fejl.

Du skal huske på, at det både er til din og transportfirmaets fordel, at bilen får et serviceeftersyn, før den køres/læsses på autotransporteren.

Bilen er lettere at undersøge, hvis den er gjort grundigt ren, så du bør derfor sikre, at den ikke er beskidt udenpå, og at den er velplejet og ryddelig indvendig, da det gør det nemmere at se, om der er tegn på skader eller blot normalt slid. Dokumentér eventuelle buler, hakker eller små ridser på bilen sammen med firmaet, så der ikke er nogen som helst mulighed for, at der opstår misforståelser, når bilen returneres til dig. Der vil højst sandsynligt foregå endnu et eftersyn, når bilen afleveres til dig efter biltransporten.

Selv om det er sjældent, kan der beklageligvis ske skader. Det er derfor afgørende, at du dokumenterer enhver form for skade på din bil, så snart den er kørt/læsset af autotransporteren, og før du kører af sted i den. Transportfirmaet er ikke ansvarligt for eventuelle skader, som du rapporterer efter, at du har kvitteret for modtagelsen af dit køretøj.

Minimumskrav til biler, der ikke kan køre
Selv om din bil ikke kan køre, kan den godt blive fragtet, hvis bare den kan trille, styre og bremse. Kan den ikke det, skal der bruges en gaffeltruck både ved opsamlingsstedet og der, hvor den skal afleveres, hvilket gør det vanskeligere og dyrere at transportere bilen. Husk, at bilen skal placeres et sted, hvor lastbilen og gaffeltrucken kan komme til den, hvis det er nødvendigt.

Bør jeg bruge en mægler?
Mæglere fungerer som mellemmænd mellem dig som kunde, og biltransport firmaer, og er faktisk den primære fragtkilde for størstedelen af vognmænd i branchen. Størstedelen af mæglergebyrer er ikke baseret på aktiver, hvilket betyder at mæglerne faktisk ikke ejer nogen lastvogne selv. I stedet arbejder de på vegne af deres kunder for at få deres bil hurtigt flyttet til en fornuftig pris, ved at bruge deres store netværk af transportfirmaer, der på forhånd er kvalificerede til at udføre sådanne opgaver.

Da mæglere sædvanligvis ikke ejer nogen lastvogne, har de ikke problemer med at have ledige vogne holdende, der burde være på vejene, og i stedet kan de fokusere på at finde de bedste fragtmænd til at transportere dit køretøj.

Mæglere frasorterer ofte firmaer til biltransport med dårlig kundeservice eller mange klager, da de ikke ønsker at bruge et transportfirma, der ikke leverer service i topkvalitet. Mæglerne bruger værktøjer, som du ikke har adgang til, og som gør det muligt for dem at spore transportfirmaets sikkerhedsregistreringer, chaufførens kørsel, forsikringsdækning eller eventuelle ulovlige aktiviteter. Disse oplysninger er værdifulde og kan ikke finds ved bare at søge på internettet, så ved at bruge en mægler gør du flytningen af dit køretøj lettere, du og sparer dig selv for både tid og hovedpine. Du foretager blot en enkelt opringning til mægleren, som så giver de dig en liste over ledige og pålidelige firmaer der håndterer biltransport.

De bedste transportmæglere vil sørge for, at deres kunder får et udvalg af transportmuligheder, så de kan træffe et valg, der passer til deres budget og transportbehov.

Hvad koster det?
Din pris afhænger af den transportmetode, du vælger. Den kan også variere alt efter, hvilket biltransport firma du vælger og efter bilens opsamlingssted og destination. Generelt kan man sige, at jo mere let tilgængeligt opsamlingsstedet og destinationen er, desto billigere bliver transporten. Transportprocessen tager ca. 2-10 dage og afgøres af en række forskellige faktorer som f.eks., hvor bilen skal samles op, og hvor langt der er til dens endelige destination. Husk, at det tager længere tid at koordinere flytningen, hvis der er tale om lange afstande.

Hvis din bil skal hentes og afleveres så hurtigt som muligt, vil du hos de fleste transportfirmaer, kunne betale dig til ekstra hurtig service. Jo hurtigere du vil have din bil leveret, desto mere vil det koste dig. Du kan finde en masse forskellige priser fra forskellige transportfirmaer på internettet, og det er et godt sted at starte, men du bør ikke lade prisen være det eneste kriterium for dit valg af firma til biltransport. Find et firma, der tilbyder kvalitetsservice, også selv om de er lidt dyrere. Det vil du ikke fortryde.

Hvis dette er første gang, du skal have flyttet din bil, gør du klogt i at vælge en erfaren transportmægler. De har den nødvendige viden, de gode forbindelser og de forhandlingsevner, der skal til for at hjælpe dig gennem processen så smertefrit som muligt.

Generelle tips
Hvis der er begrænset adgang til dit hus på grund af smalle veje, træer og buske, ujævnheder i vejen eller skarpe hjørner, kan det være, at chaufføren spørger dig, om I kan mødes et andet sted for at hente bilen eller aflevere den til dig efter din biltransport.

Til sidst skal du huske at fjerne alle værdigenstande fra din bil, inden den bliver hentet, da forsikringen ikke dækker det, hvis de bliver væk eller stjålet.