Flyttefirma - indhent tilbud fra flyttefirmaer
Flyttemænd, tryk her
 
 

Flyttefirma - Find det bedste af slagsen

Flytning er en af de mest stressende oplevelser, som vi kommer til at opelve igennem vores liv. Hele processen med at pakke vores ejendele, forlade vores hjem og flytte til nye græsgange er en slemt omgang. Dertil kommer den omstændighed, at vi er nødt til at overlade vore ejendele og deres transport til fremmede, så det er ikke så underligt at vores stressniveau stiger!

Problemet er, at vi i løbet af vores liv kun flytter få gange, så vi bliver desværre aldrig vænnet til det.

flyttefirmaAt vælge et godt flyttefirma er en vanskelig proces. Vi har alle hørt skrækhistorier fra venner og familie om useriøse selskaber, og det er vigtigt at sortere de gode fra de dårlige, så snart du kan. Uanset hvor du bor, kan det garanteres, at der vil være forskellige flytteforretninger der blot venter på at hjælpe dig. Din sværeste opgave er at vælge en, der passer til dig - det er vigtigt, at du får truffet det rette valg. Et forkert valg kan koste dig tid, penge og masser af problemer. Valget af flyttefirma er et meget individuelt valg og din beslutning bør tilpasses dine faktiske behov.

I dag kan et flyttefirma tilbyde dig en bred vifte af tjenester oven i deres grundlæggende kompetencer. Disse kan omfatte nedpakning, salg eller leje af flyttekasser, udpakning og opbevaring. Nogle virksomheder vil endda pakke dine ejendele, transportere dem og rengøre dit nye hjem, pakke dine ejendele og arrangere dem i den anden ende i henhold til dine instruktioner. Disse yderligere tjenester vil naturligvis koste dig flere penge.

Som en retningslinje bør du vælge et flyttefirma mindst 2-4 uger før flyttedagen. Hvis du venter for længe, og du vil opdage, at de gode flyttemænd er fuldt booket, og du har færre valgmuligheder. Det er langt bedre til at vælge og bestille så langt i forvejen som muligt. Husk, at initiativtagerne har ofte travlt i slutningen af måneden, om fredagen og i weekenden og kan flere penge for disse eftertragtede tider. Mange vil fortælle dig, at de har visse rolige dage - såsom mandage - et flyttefirma kan endda være parat til at tilbyde dig en rabat til at flytte i løbet af deres mindre travle perioder. Det er altid værd at spørge!

For at gøre det bedste valg, er du nødt til at tænke over, hvad du ønsker af et flyttefirma - og den første ting du skal gøre, før du kontakter flytteforretninger er at lave en hurtig tjekliste over, hvad du ønsker af dem. Denne liste vil hjælpe dig med at få de bedste tilbud. Eksempler indbefatter:
  • Dine foretrukne flyttedatoer
  • Skal du flytte lokalt, langdistance-eller endda internationalt?
  • Vil du hjælpe med pakning, ønsker du at leje / købe papkasser eller blot ønsker at pakke selv?
  • Skal flyttefirmaet transportere værdifulde eller skrøbelige genstande?
  • Ønsker du blot at leje en bil til at flytte selv?
  • Har du brug for opbevaring?
  • Hvor mange ting har du?
  • Hvor meget forsikring vil du få brug for?
Den bedste måde at finde et pålidelig flyttefirma er ved få anbefalinger fra andre. Hvis nogen du kender har haft en god oplevelse så få navnet på pågældende virksomhed! Dog skal du være opmærksom - hvis et lokalt flyttefirma har succes med at flytte små flytning i hele byen, vil de ikke nødvendigvis have de kompetencer, ressourcer og erfaring til at bevæge sig ud i internationalt regi. Tal med dine mæglere eller ejendomsmæglere - de skulle gerne være i stand til at give dig navnene på erfarne og vidende flyttefirmaer.

Mange af os blot vil vælge et flyttefirma fra De Gule Sider eller fra en søgning på internettet. Nogle af os blot vil vælge et kendt navn - dvs et nationalt flyttefirma - og andre kan vælge en mindre lokal virksomhed. I alle tilfælde, er det særligt klogt at vælge virksomheder, der er akkrediterede medlemmer af en forening eller handelsorganisation, såsom Dansk Møbeltransport Forening. Når du har fundet et firma, kan du endda bede dem om henvisninger fra tidligere tilfredse kunder. Du behøver ikke at følge op på dette, men, hvis det pågældende flyttefirma synes mindre ivrige efter at lade dig tale med folk, de har flyttet for tidligere, så er du nødt til at begynde at overveje hvorvidt de er de rigtige for dig.


Når du har udarbejdet en liste over et eller flere potentielt flyttefirma, har du har brug for at starte forhandlingerne. Du kan finde en bred vifte af omkostninger og tjenester derude og forskellige typer prissætning. Nogle flyttemænd vil fakturere dig på timebasis, nogle på anslået volumen baseret på værelserne på din nuværende ejendom, nogle ved at anslå, hvilke typer af møbler og varer der skal flyttes og nogle vil bare give dig en samlet flyttepris.