gulvslibning og behandling

Gratis og uforpligtende. Gør som 193.188 andre danskere
  • Nemt, hurtigt og gratis
  • Vores kunder har sparet 141,0 mio. kr
  • Tømrere i hele landet
  • trustpilot

Gulvslibning

Trægulve mister deres glans over tid, uanset hvor ofte de er blevet fejet, vasket eller lakeret. Men bare fordi din gulvbelægning har mistet sin glans og har et par ridser og skrammer hist og her, betyder ikke, du skal udskifte hele gulvet med et nyt. Denne mulighed er temmelig dyr og for det meste unødvendig.

Der er en mindre rodet og billigere alternativ: gulvafhøvling. Trægulv afhøvling er faktisk en relativ ny teknik, der anvendes i forbindelse med trægulv lakering og bruges til at genoplive gamle trægulve. Hvis det gøres ordentligt, kan du være sikker på, at dit gamle gulv vil se skinnende og helt ny ud igen.

Bemærk at gulvafhøvling ikke altid er den rigtige gulvløsning. Dette er især tilfældet, hvis gulvet er alvorligt beskadiget, i hvilket tilfælde, vil maskinen ikke være i stand til at genoprette gulvets oprindelige udseende og glans. Den eneste mulighed ville være at omlakering hele gulvet. Men hvis din trægulv kun har mindre ridser, små huller eller sprækker er gulvafhøvling og gulvpolering en passende løsning.

Værktøj
Du skal bruge en gulvafhøvlings maskine til dit trægulv. Det er ikke nødvendigt at købe dette udstyr, da det er noget, du kun skal bruge det sjældent. For det meste kan du nøjes med at afhøvle dit gulv hvert tredje eller fjerde år, så det ikke giver mening ud fra et økonomisk synspunkt at købe denne slags udstyr. Du kan leje en maskine fra et udlejningsfirma i et par dage.

Ved gulvafslibning bruges der maskiner som virker vha. påsat sandpapir. Sandpapiret kan have forskellige korntyper afhængig af hvor groft eller fint man ønsker at slibe. De fleste gulvslibere har mange maskiner til gulvafslibning, afhængig af afslibningens art.

1. Start med at støvsuge gulvet inden du går i gang. Sørg for, at der ikke er støvpartikler på gulvet før poleringen starter.

2. Hvis din gulvbelægning er lakeret skal du fjerne belægning, før polering går i gang.

3. Test maskinen først ved at køre den fra midten af rummet. Vær opmærksom på, at det tager lidt tid at vænne sig til, især hvis du udfører gulvafhøvling for første gang.

4. De bedste resultater opnås ved at bruge sandpapir, der har mellem 100 og 120 korn.

5. Før maskinen systematisk fra gulvets ene side til den anden indtil hele gulvet er behandlet.

6.Slut af med at lakere for at få et flot finish på din gulvafhøvling.