Få 5 tilbud fra bryllupsfotografer - spar op til 40%

Gratis og uforpligtende. Gør som 122.042 andre danskere
 • Nemt, hurtigt og gratis
 • Vores kunder har sparet 91,3 mio. kr
 • Fotografer i hele landet
 • trustpilot
 • e-handelsfonden

Bryllupsfotograf

At vælge den perfekte fotograf til dit bryllup er som at spille russisk roulette. Du ved aldrig helt hvem du får eller hvor gode de er. Du ved ikke, hvad kan gå galt. En professionel fotograf vil opkræve fra 3.000 til 15.000 kr. eller mere for dit bryllup. Når brylluppet er færdigt, vil billeder og video være den eneste optegnelse over din vigtige dag. Det bliver kun gjort én gang, og der er ingen ”fortryd” knap. Din første opgave bør være at planlægge ceremoniens start og sluttidspunkt så tidligst som muligt, fordi du betaler for de antal timer, som din fotograf står til rådighed.

At vælge den rigtige bryllupsfotograf er en af de vigtigste afgørelser når et par planlægger deres bryllup. En god fotograf kan fange essensen af et bryllup i billeder, der varer evigt. Der er hovedsageligt to typer bryllupsfotografering: traditionelt og reportage. Traditionel bryllupsfotografering indebærer opstillede fotos, mens reportage fotografering er mere uformel, hvor fotografen forsøger at blande ind i begivenhederne så diskret som muligt. Denne stil er populær hos yngre par, der værdsætter mere kreativitet i deres billeder. Denne stil placerer også et større ansvar på fotografen, der stadig skal dække alle de vigtige øjeblikke, mens de opholder sig i baggrunden og venter på nogle uventede perler.

Erfaring: Har denne person taget billeder ved andre bryllupper? Har vedkommende et fuldtidsjob som fotograf eller er der tale om en hobby?

Stil: Sørg altid for at se fotografens tidligere arbejde. Har de billeder, som du ser, den stilart som du godt kan lide? Ønsker du en blanding af sort og hvid eller kun farvefotos?

Hvem møder op? Er det den fotograf som du har taget kontakt til, der vil lave bryllupsfotografering, eller vil firmaet sende en anden, som er tilgængelig? Det sker faktisk oftere, end du kan forestille dig at det pågældende firma sender en anden fotograf, end den som du har talt med. Vær sikker på, at du ved, hvilken fotograf der vil være der og at du har set hans / hendes arbejde forinden.

Personlighed: Er fotografen, som skal tage billederne, en som du kan arbejde med? Er "kemien" tilstede?

Udseende: Spørg fotografen hvordan han / hun har til hensigt at klæde sig til begivenheden. Er denne person velplejet?

Pris: Det sidste du skal gøre er at vælge en fotograf ud fra prisen alene. Er den pris som fotografen har foreslået indenfor dit budget? Hvis ikke, er den ekstra pris det værd? Sørg for at du har et overblik over alle omkostninger, herunder genoptrykning af billeder, album og eventuel cd eller dvd.

Levering: Sørg for at få præcise datoer for hvornår dine billeder er færdige. Herunder billeder til takkekort, album, cd / dvd, billeder af brudeparret, bruden, brudgommen, familien osv.

Tilbuddet: Uanset om det er a la carte eller en pakkeløsning som du køber, skal du sørge for at du forstår, præcist hvad du får. Er der plads til ændringer, og i så fald hvor meget vil det koste at gøre det? Nogle gange er pakkerne faste, og nogle gange kan det tilpasses efter behov, så spørg. Hvor meget tid vil han / hun bruge? Hvad hvis du har brug for mere tid?

Kontrakt: Sørg for at få noget på skrift, helst i form af en kontrakt på bryllupsfotografering. Sørg for at gennemlæse kontrakten og forstå den. Er den fair? Er alt præciseret? Hvis noget går galt er det kun hvad der er skrevet der virkelig tæller, ikke hvad der var lovet mundtligt. Sørg for, at du ikke har nogen tvivl før du skriver under. Hvad siger kontrakten om aflysninger eller fotografen ikke kan komme?

Referencer: En personlig reference fra nogen der tidligere har arbejdet med fotografen, er den bedste form for reference. Få en liste over referencer fra fotografen og tjek dem personligt. En fotograf der ikke har referencer eller er bange for at give dem til dig, er nok ikke den person, du har brug for at ansætte.

Spørgsmål til en bryllupsfotograf:
 • Har du fotograferet et bryllup før?
 • Har du en assistent til din bryllupsfotografering?
 • Har du backup-udstyr og er det den samme kvalitet som det primære udstyr?
 • Hvad tid vil du begynde og hvor længe vil du blive?
 • Hvornår vil optagelserne være klar?
 • Er det os der har rettighederne til optagelserne?
 • Er der vandmærker på optagelserne?
 • Hvor meget koster det ekstra for bryllupsfotografering uden vandmærke?
 • Får vi lov at beholde vores negativer?
 • Hvor længe tror du beholder negativer og vil du sælge dem til os?
 • Bruger du højhastighed film til at eksponere naturligt lys?
 • Har du tele- og vidvinkelobjektiver?
 • Hvordan vil du være klædt?
 • Vil du behandle og udvikle dine egne film og billeder?
De vigtigste ting på kontrakten:
 • Navnet på fotografen
 • Tidspunkt hvor han/hun ankommer og går
 • Antallet af billeder der bestilles
 • Beskrivelse af pakken du har bestilt og alt hvad pakken indeholder
 • En liste over priser for forstørrelser. Hvis bryllupsfotografen har en brochure med priser så få fotografen til at notere priserne på brochuren, som du vil blive opkrævet for bryllupsfotografering.
 • Alle ekstra udgifter, tjenesteydelser, moms, skatter, rejser osv. .. Få de nøjagtige omkostninger på kontrakten.
 • En forklaring på, hvad der sker, hvis din fotograf ikke dukker op.
 • Dato og indbetalte beløb, og hvor meget der stadig mangler at blive betalt for bryllupsfotografering.
 • Dit navn, adresse og telefonnummer. Navne og adresser på det sted hvor din bryllupsfotografering skal foregår og hvor receptionen finder sted.
Fotografer på Servicebyen
fotografer

304 godkendte fotografer fordelt på 100 byer fordelt på Hovedstaden, Sjælland, Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland.

Seneste bedømmelser for bryllupsopgaver

Alan Mattison
24 august 2018

" Havde god dialog med Alan om opgaven, der omfattede fotografering til vores bryllup og barnedåb. Alan var meget lydhør overfor vores ønsker og var diskret på pletten hele dagen. Det tog ca. 1 uge før vi fik billederne med posten på en cd. Kvaliteten er god og også mere flere sjove, skæve vinkler. Mine varmeste anbefalinger!

PhotoBySkipper
23 august 2018

" Photo by Skipper levede op til alle forventninger i forbindelse med vores bryllupsfotografering. Møde stabil, forberedt og har taget de bedste billeder vi kunne drømme om til vores bryllup. Kan varmt anbefales.

Krebs | SELSKABSFOTO
23 juni 2018

" Kennett Krebs har gjort et helt fantastisk stykke arbejde for os. Da vi bookede ham havde vi en times samtale hvor der blev snakket om vores idéer til billeder. På selve dagen kom han i god tid, så han kunne fange alle de gode øjeblikke, helt fra min mands ankomst og da de forskellige gæster kom, efter vielsen gjorde han også alt for vi kunne få nogle gode billeder, selvom vi ikke havde så meget tid, at gøre godt med. Han blev endda ekstra tid, for at tage billeder til vores reception og ankomst til feststedet, dette var slet ikke planlagt. Han kan varmt anbefales! Helt igennem fantastisk mand og arbejde, til en rigtig fornuftig pris.

Andre sider

Fotograf til dit bryllup

Find ud af hvilke krav du skal stille til fotografen til dit bryllup.

Bryllupsfotograf: Vigtige ting at overveje, når du vælger en fotograf

Dit livs største øjeblikke kan ikke tages om, det gælder om at finde den rigtige bryllupsfotograf til dit bryllup.

Besparelser for bryllupsopgaver

besparelse Sparet 2.600 kr
Bryllupsfotograf Agedrup
08 april 2019
besparelse Sparet 995 kr
Bryllupsfotograf Frederiksværk
01 marts 2019
besparelse Sparet 2.000 kr
Bryllupsfotograf Vejle
15 november 2018

Top fotografer inden for bryllupsfotograf

Statistik for bryllupsfotograf

Hvordan har priserne udviklet sig i løbet af året?

Nedenstående viser de gennemsnitlige priser for bryllupsopgaver fordelt på måneder. Diagrammet kan bruges til at se trends indenfor prisudviklingen i løbet af året. Tallene er baseret på 9.244 tilbud givet gennem ServiceByen.dk fra 2010 til 2019.

Hvilken dag er billigst eller dyrest?

Nedenstående viser de gennemsnitlige priser for bryllupsopgaver fordelt på ugedage. På den måde kan man se hvilke ugedage der er billigst eller dyrest. Tallene er baseret på 9.244 tilbud givet gennem ServiceByen.dk fra 2010 til 2019.

Er det mænd eller kvinder der opretter bryllupsopgaver mest?

Nedenstående viser hvor mange procent opretter bryllupsopgaver mest, er mænd eller kvinder. Tallene er baseret på 1.695 bryllupsopgaver, hvor kunder har indhentet tilbud gennem ServiceByen.dk fra 2010 til 2019.

Hvilke regioner opretter danskerne bryllupsopgaver?

Nedenstående viser opgaveaktiviteten i Danmark fordelt på regioner. Diagrammet viser den procentmæssige fordeling af bryllupsopgaver. Tallene er baseret på 1.695 bryllupsopgaver, hvor kunder har indhentet tilbud gennem ServiceByen.dk i løbet fra 2010 til 2019.

Hvilke måneder bliver bryllupsopgaver udført mest?

Nedenstående viser hvordan nye bryllupsopgaver bliver udført i gennemsnit er fordelt på måneder. Her kan man se hvilke måneder er de mest populære. Tallene er baseret på 1.695 bryllupsopgaver, hvor kunder har indhentet tilbud gennem ServiceByen.dk i løbet fra 2010 til 2019.

Hvilke ugedage bliver bryllupsopgaver udført mest?

Nedenstående viser hvordan udførsel af bryllupsopgaver i gennemsnit er fodelt på ugedage. Her kan man se hvilke ugedage er de mest populære. Tallene er baseret på 1.695 bryllupsopgaver, hvor kunder har indhentet tilbud gennem ServiceByen.dk i løbet fra 2010 til 2019.