Indhent tilbud på maling af vægge

Gratis og uforpligtende. Gør som 193.188 andre danskere
  • Nemt, hurtigt og gratis
  • Vores kunder har sparet 141,0 mio. kr
  • Malere i hele landet
  • trustpilot

Tips til maling af vægge

Når du skal havde malet et værelse er det vigtigt at følge bestemte procedurer for at sikre, at du ikke ender med et rodet udseende eller værre, f.eks. løstsiddende maling. Denne guide er meget nyttig når det kommer til maling af vægge, træværk, loft eller en komplet nymaling af dit hjem.

1. Få de værktøjer du har brug på forhånd.

2. Ryd rummet af alt der kan flyttes, og dæk resten til. Hvis du kun skal male en del af rummet, behøver du kun at dække ting i farezonen. Maling drypper nedad, så alt nedenunder skal flyttes eller dækkes til. Maling kan også plette sidelæns, når du svinger dit værktøj eller hvis du maler for aggressivt. Farezonen består af ca. 2 meter i radius fra hvor du maler.

3. Sørg for at lejlighedens vægge er helt flade. Fylde store huller med selv-ekspanderende fugeskum. Fyld små huller med spartelmasse. Hvis det er nødvendigt, så skal væggene sandes for at fjern bump og forhøjninger.

4. Sørg for at dække håndtag, hængsler, stikkontakter, røgalarmer, osv. som du ikke ønsker at male. Det bedre at tildække end at fjerne tingene helt, men tildækning er selvfølgelig en mulighed og en nødvendighed for elementer, du ikke kan fjerne.

5. Gør rummet støvfrit. Du ønsker ikke støv skal sætte sig fast på din våde maling.

6. Overveje nøje, hvad du vil male. Farver skal matches præcis og du skal male henover stærke farver så det ikke kan ses igennem den nye maling. Farver kan falme over tid, især når de udsættes for sollys.

7. Hvis du har skimmel eller mug, skal du fjerne det med en blanding af blegemiddel og vand (50% af hver). Vask derefter igen med almindeligt vand. Nogle skimmelsvampe kan være meget farlige, derfor anbefales at anvende et filter. Vær sikker på rummet holdes tørt nok til at forhindre fremtidige skimmelvækst.

8. Forbered overfladen før maling af vægge. De skal være helt fri for støv, spindelvæv, osv.

9. Væggene må ikke være fedtede. Brug almindelig rengøringsmiddel eller et let syre til at fjerne det.

10 Læs vejledning på malerdåsen før du starter, så du ved hvor lang tid det vil tage at tørre. Dette vil hjælp dig med at få et overblik over hvor lang tid arbejdet kommer til at tage.

11 Sæt malertape på kanterne af områder, der ikke skal males ved maling af vægge. Brug ikke mere end 60 cm strimler, for nøjagtig placering. En lille fejl (især hvis den forkerte farve er på den forkerte side) kan være meget mærkbar senere. Skub hårdt ned på kanten af malertape nærmest den side, der vil blive malet, for at undgå bobler, der kan tillade maling til at sive ind under båndet. Det er næsten helt sikkert mindre irriterende at bruge afdækningstape end at "være meget forsigtig" omkring kanterne.