Indhent tilbud på malerarbejde

Gratis og uforpligtende. Gør som 193.188 andre danskere
  • Nemt, hurtigt og gratis
  • Vores kunder har sparet 141,0 mio. kr
  • Malere i hele landet
  • trustpilot

Malerarbejde - tips til at få det gjort rigtigt

Før du beslutter at ansætte en billig maler eller beslutter at male din bolig selv, er det vigtigt at vide at den laveste pris ikke altid giver det bedste resultat.

Sikkerhed
Malerarbejde kan være farligt, uanset om det indbefatter arbejde på en stige eller omgang med opløsningsmidler og støv. Ved at hyre en professionel fagmand betyder det at du ikke behøver at bekymre dig om disse problemer.

Sundhed
Hvis dit hjem eller forretning blev bygget før 70’erne, kan der have været anvendt blybaseret maling, som kan forårsage alvorlige sundhedsmæssige bivirkninger. Professionelle malerfirmaer vil tage passende skridt til at beskytte dig.

Forberedelse & maling
At få overfladen ordentligt forberedt gør hele forskellen. Professionelle malermestre kender værdien af forberedelse og vil gøre det rigtige.

Kendskab til maling og hvordan det skal anvendes: I dag er der mange valgmuligheder og det er som oftest mere kompliceret end bare valget mellem olie- eller latex baseret maling. Professionelle fagfolk vil vide, hvad der virker, hvordan man bruger det, og de vil have de rigtige værktøjer til opgaven.

Oprydning og bortskaffelse
Ved at leje en professionel maler betyder det, at du ikke behøver at bekymre sig om håndtering af malingrester og andet affald. Professionelle vil vide, hvordan man håndterer farligt affald, der kan være en del af jobbet.

Hvordan vælge du den rigtige malermester til dit projekt?
Når du har besluttet at indgå kontrakt med nogen til at udføre malerarbejde, hvordan kan du så sikre dig at du har valgt det rigtige malerfirma? Har du foretager dit valg baseret på prisen, størrelse af firmaet, antal års erfaring, eller andre kriterier?

Du kan finde navnene på velrenommerede malere, men der er mange kilder til information. Nogle af disse kilder er Google, venner, familie, malerforretninger og hjemmesider hvor man kan indhente tilbud på maling

Kontroller altid at maleren er forsikret
Kvalitets malerfirmaer vil være glade for at give dig en kopi af deres certifikater og forsikring.

Skriftlige aftaler er nødvendige
Velrenommerede malere vil foreslå brugen af en skriftlig kontrakt. Denne kontrakt bør klart gøre rede for omfanget af det malerarbejde der skal udføres. Den bør også omfatte hvad der skal males, metoder og omfang af forbehandling, tidsplaner for projektet og betalingsvilkår. Ved at have overblik over det samlede omfang af malerarbejde kan du vurdere de forskellige tilbud. Kontrakten har til formål at beskytte både dig og maleren.

Brug tid på at kontrollere kundereferencer
Få en liste over kundereferencer fra din kommende serviceudbyder. Denne liste bør omfatte kontaktperson, adresse og telefonnummer på den tidligere kunde. Følge op på denne liste med telefonopkald. Husk, at malere normalt ikke giver dig dårlige kundereference. Derfor skal du spørge pågældende, hvis vedkommende kender til andet arbejde som maleren har udført. Vær sikker på at spørge, om de ansatte behandlet dem professionelt og med respekt. Hvis det er muligt, så prøv at se det arbejde, der er blevet udført og læg mærke til om den anvendte maling stadig har en god farve.

Det er også vigtigt at finde ud af hvorvidt malingen som skal bruges har garanti. Husk, at du er på udkig efter en meget lang holdbarhed på den maling som skal bruges. Brugen af kvalitetsmaling er lige så vigtig som udvælgelse af den rigtige malermester.

Er malerfirmaet medlem af Danske Malermestre?
Medlemmer af Danske Malermestre er omfattet af Håndværkets Ankenævn og Danske Malermestres garantiordning, der har til formål at sikre kunderne et håndværksmæssigt korrekt udført malerarbejde. Lever malerarbejdet ikke op til dine forventninger, har du adgang til at indbringe sagen for Håndværkets Ankenævn. Ankenævnet vil i første omgang give Danske Malermestre fire uger til at løse sagen. Hvis ikke det går, vil Ankenævnet selv tage stilling til sagen. Hvis du får medhold i din klage, er det pågældende medlem forpligtet til at efterkomme afgørelse.